Candida

Wat Is Candida?

Candida ( wordt ook vaak ‘schimmelinfectie’ genoemd ) is een schimmel die vaak wordt gevonden op de huid en de slijmvliezen in de mond, anus of vagina. Candida of schimmelinfectie veroorzaakt gistachtige schimmels in je lichaam.

Is Candida een Soa?

Een van de grootste misverstanden over Candida is dat men vaakcandida is geen soa denkt dat een Candida infectie een soa ( seksueel overdraagbare aandoening ) is. Een Candida infectie is geen soa (een Candida infectie ontstaat bijna nooit door seksueel contact ), maar veroorzaakt wel een overgroei van een op zich onschuldige gist. Een gist die wel vaker bij de mens (meestal vrouwen) wordt aangetroffen is Candida albicans. Deze gist is vrijwel bij iedereen aanwezig in het lichaam, en is een vaak voorkomende bewoner van de huid, de mond, de darm en de vagina en vormt met de daar aanwezige bacteriën een zeker evenwicht.

Veel mensen dragen dit bij zich zonder zich daarvan bewust te zijn. Door bepaalde situaties kunnen door toename van de hoeveelheid gist echter opeens klachten ontstaan. Vanaf dat moment spreekt men van een schimmel infectie. Vooral vrouwen kunnen hier erg veel last van hebben.

Kan Candida Op Verschillende Plekken Voorkomen?

De Candida infectie kan ook op andere plekken op je lichaam verschijnen dit gebeurd doordat de infectie zich kan verplaatsen via de bloedbaan.

Ongeveer een derde van de vrouwen krijgt tijdens haar vruchtbare periode wel een keer te maken met vaginale schimmelinfectie.

Om er achter te komen of je een Candida infectie hebt, kan je hiervoor naar je huisarts gaan en de arts gaat je hiervoor onderzoeken. Vaginale afscheiding wordt over het algemeen, direct onder de microscoop onderzocht. Indien je liever niet naar de huisarts wilt gaan kan je de pagina bekijken met de symptomen van schimmelinfectie.

De Candida albicans is een infectie dat begint in het spijsverteringsstelsel en na verloop van tijd kan het zich verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Het is net als een invasie door een parasiet die zich hecht aan de darmwand en zich vestigt in je interne organen, het lichaam reageert hierop door het creëren van de vele symptomen (klachten). De symptomen zijn een soort van alarm bellen die jouw duidelijk willen maken dat er iets aan de hand is in jouw lichaam.

De schimmel Candida albicans heeft meerdere symptomen. Deze kunnen veel van elkaar verschillen, afhankelijk van hoe ernstig de uitbraak is.

Overzicht van de symptomen van Candida:

* Constante vermoeidheid
* Veel slijm
* Onderbroken slaap
* Gewrichtspijn
* Griepachtige symptomen
* Stijve nek en schouder
* Vaker hoofdpijn

* Candida infectie belemmert ook de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen.

De symptomen die hierboven zijn vermeld, zijn de meest voorkomende symptomen van Candida. Deze symptomen kunnen variëren van zeer mild tot zeer ernstig.

Als de Candida infectie niet wordt aangepakt kunnen er problemen voorkomen in de vorm van chronische klachten, deze kunnen met de jaren verergeren.

Wil Je Jouw Candida Vroegtijdig Aanpakken?

Klik dan hier om van je Candida af te komen!

Dit is een artikel over Candida

One thought on “Candida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>