Schimmelinfectie vaginaal

Schimmelinfectie vaginaal

Schimmelinfectie vaginaal wordt ook wel gist infectie genoemd. Vaginale schimmelinfecties worden veroorzaakt door Candida albicans (dit is de gist die bijna in elke lichaam voorkomt). Deze gist komt normaal gesproken in kleine microscopische aantallen voor en leeft op de huid en in de vagina, maar veroorzaakt klachten doordat het groeit wanneer de zuurtegraad in de vagina drastisch veranderd. Door deze verandering groeit de gist en te veel gist veroorzaakt schimmelinfectie.

Schimmelinfectie vaginaal oorzaken van een verandering van

de zuurtegraad

De oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Tijdens de menstruatie periode bij een vrouw
  • Zwangerschap
  • Diabetes
  • Antibiotica
  • Seroïden
  • Onderdrukking van het immuunsysteem
  • AIDS
  • Schildklier aandoeningen
  • Vaginale allergieën
  • Anticonceptiepillen

Soms komt het ook voor dat vocht en irritaties ook invloed kunnen hebben op verandering van de zuurgraad in het vaginale gebied.

Wat zijn de symptomen van Schimmelinfectie vaginaal?

Schimmelinfectie vaginaal kan erg irritant zijn

De gemakkelijkste manier om te weten of je last hebt van gist infectie in de vagina is om naar een arts te gaan. Meestal doen ze een wattenstaafje test die zijn meestal efficiënt. Voordat je naar de dokter gaat kun je alvast onderstaande

symptomen bekijken en zelf bepalen of de kans er is dat je schimmelinfectie vaginaal hebt, want het is een beetje

ongemakkelijk om hiervoor naar de dokter te gaan (ik had dat gevoel ook).

Overzicht Symptomen schimmelinfectie vaginaal:

• jeuk en een branderig gevoel in de vagina en ook de huid die de vagina (vulva) omringt.
• Normaal zie je een witte afscheiding uit de vagina komen die lijkt op een witte kwark. Het kan variëren van een dunne

heldere of dun en zwak gele afscheiding.
• Er zal pijn tijdens geslachtsgemeenschap worden gevoeld. Er treedt

dan een ernstige droogte op.
• zwelling op de huid die de vagina (vulva) omringt.
• Geuren die kenmerken aan bier of brood, dit wordt veroorzaakt door de gist op het vaginale gebied.

Wat zijn de oorzaken van Schimmelinfectie vaginaal?

Antibiotica: Antibiotica is misschien wel de belangrijkste oorzaak van schimmelinfectie vaginaal, want terwijl ze slechte bacteriën doden in het lichaam doden ze ook “goede” bacteriën. Hierdoor ontstaat onbalans in het vaginale gebied en zorgt het ervoor dat de gist gaat groeien. Dit kan schimmelinfectie vaginaal veroorzaken.

Kleding: Strakke, niet-katoen en vuile kleren absorberen meestal warmte en vocht en dat is de perfecte omgeving voor de gist om te groeien rondom het vaginale gebied. Wat aan te raden is om voortaan katoenen ondergoed aan te trekken. Panty’s zijn niet aan te raden. Verandering van ondergoed per dag wordt ook aanbevolen. Dit is voor schimmelinfectie vaginaal niet een echte veroorzaker maar je moet er zeker wel op letten.

Chemische Producten: Inkt, kleurstoffen en parfums kan de zuurgraad van het lichaam drastisch veranderen en zo wordt er schimmelinfectie vaginaal gecreëerd. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door allergische reacties en hebben hetzelfde resultaat. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van niet geparfumeerde en ongeverfde wasmiddel.

Condooms: Er is een glijmiddel (dat nonoxynol-9 bevat) dat op condooms zit en die het hiv-virus doodt, maar dat kan ook schimmelinfectie vaginaal veroorzaken. Ook als er een latex allergie aanwezig is, kan schimmelinfectie vaginaal voorkomen. Er zijn condooms, zonder dat dit glijmiddel en ook nieuwe kunststof condooms kan helpen met de latex allergische reacties.

Hormonen: Natuurlijke en kunstmatig geïnduceerde hormonen kunnen invloed hebben op de pH-balans (zuurtegraad) van het lichaam en creëren gist. Zwangere vrouwen en dames hebben tijdens hun menstruatie meer gist door dat de hormoon niveaus veranderen. Door gebruik van om lupus, artritis en astma aan te gaan kunnen deze steroïden ook invloed hebben op het lichaam en kunnen ook een oorzaak zijn van schimmelinfectie vaginaal.

Blessure: Blessures aan de buitenste schil van de vaginawand (vulva) of letsel van de vaginale membranen kunnen ook de oorzaak zijn van schimmelinfectie vaginaal.

Wil Je Weten Hoe Je Van Schimmelinfectie Afkomt ? Lees Hier Verder…

Dit is een artikel over Schimmelinfectie Vaginaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>