Schimmelinfectie vrouw

Schimmelinfectie vrouw ?

de schimmelinfectie vrouw

Schimmelinfectie vrouw wordt ook wel een vaginale gist infectie genoemd en is een veel voorkomende infectie dat wordt veroorzaakt door een soort gist, dat de naam Candida albicans (deze gist komt in bijna elke lichaam voor) draagt.

De kans is groter voor een vrouw om schimmelinfectie te krijgen waar omgeving warm en vochtig is. De kans is ook groter wanneer je een nat badpak ( zwemkleding ) draagt in een park in de zomer, of wanneer je heel veel strakke lagen kleding draagt tijdens de winter hiermee vergroot je de kans op schimmelinfectie vrouw.

Vaginale gist infectie bij een vrouw staat ook wel bekend als vulvovaginale candidiasis, deze term wordt vaak gebruikt in de medische wereld.

Oorzaken Schimmelinfectie Vrouw

Er zijn meerdere oorzaken dat kan leiden tot een overgroei van de vaginale schimmel (de gist in de vagina). Problemen zoals stress, ziekte en zwangerschap, die je immuunsysteem kunnen beïnvloeden is de perfecte omgeving voor de gist om zich te vermenigvuldigen. Daarnaast kunnen bepaalde geneesmiddelen ook de vagina schimmel bij een vrouw beïnvloeden op een negatieve manier.

Met ‘bepaalde geneesmiddelen’ bedoelen we:

• antibiotica
• steroïden
• anticonceptiepillen

Wanneer je antibiotica gebruikt voor een andere klacht dat je hebt, dan kan deze antibiotica ook je “goede” bacteriën die leven in het menselijke lichaam doden. De schimmelinfectie vrouw zou ook van deze situatie misbruik kunnen maken. De kans op vagina schimmel wordt ook groter wanneer je bloedsuiker hoog is. Vrouwen met ongecontroleerde diabetes lopen een groter risico op een vaginale schimmelinfectie.

Vlak voordat vrouwen hun menstruatie krijgen is de kans groter om vagina schimmel ( schimmelinfectie vrouw ) te krijgen. Dit komt door de hormonale veranderingen die worden veroorzaakt door de menstruatie.
Kleding kan ook een oorzaak zijn vooral ondergoed, dat veel te strak is of gemaakt van materialen zoals nylon die te veel hitte en vocht kunnen vasthouden veroorzaken vaginale schimmelinfecties bij vrouwen.

Dit komt omdat de gist het snelst groeit in omgeving waar het vochtig en warm is. Daarnaast kunnen douche en sanitaire producten met parfum ook het evenwicht van bacteriën in de vagina verstoren en de kans vergroten om vagina schimmel te krijgen. Aangeraden wordt om voortaan douche en sanitaire producten te kopen zonder parfum. Dit zijn namelijk oorzaken van schimmelinfectie vrouw.

Besmetting Schimmelinfectie Vrouw

1 op de 3 vrouwen hebben kans op vaginale schimmelinfectie, en ze kunnen soms worden verdeeld tussen seksuele partners, Dit is echter zeer zeldzaam. De partner van iemand met een schimmelinfectie hoeft meestal niet eens te worden behandeld. Je huisarts zal niet in staat zijn om precies te vertellen hoe je de gist infectie hebt gekregen, maar ze zijn wel in staat om je te laten weten of je wel echt vaginale gist infectie hebt.

Hieronder kan je de symptomen zien van Schimmelinfectie Vrouw

Veel voorkomende symptomen van schimmelinfectie bij een vrouw zijn :

• een jeukende en geïrriteerde vagina

• jeuk, rode en gezwollen vulva (de plooien van de huid buiten de vagina, ook wel de “lippen”)

• pijn of branderig gevoel tijdens het urineren of geslachtsgemeenschap.

• witte afscheiding die lijkt op kwark en kan ruiken als brood of gist

Wil je Meer weten over Schimmelinfectie vrouw & Tips Krijgen Om Hier Vanaf Te Komen? Klik Dan Hier

Deze pagina gaat over Schimmelinfectie vrouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>