Vagina Schimmel

Vagina schimmel

Vagina schimmel, wordt ook wel schimmelinfectie genoemd en is een veel voorkomende infectie dat wordt veroorzaakt door een soort gist, genaamd Candida albicans (deze gist komt voor in bijna elke lichaam). Een vagina schimmel krijg je eerder wanneer de omgeving warm en vochtig is en dat voor langere tijd aanhoudt.

Bijvoorbeeld wanneer je een nat badpak (zwemkleding) draagt in een park in de zomer, of wanneer je heel veel strakke lagen kleding draagt tijdens de winter vergroot je de kans op vagina schimmel. Vagina schimmel staat ook wel bekend als vulvovaginale candidiasis, deze term wordt vaak gebruikt in de medische wereld.

Oorzaken Vagina Schimmel

De vagina schimmel voorbeeldVeel oorzaken kunnen leiden tot een overgroei van de vagina schimmel (de gist in de vagina). Problemen zoals stress, ziekte en zwangerschap, die je immuunsysteem beïnvloeden kunnen de perfecte omgeving creëren voor de gist om zich te vermenigvuldigen. Daarnaast kunnen bepaalde geneesmiddelen ook deze omgeving beïnvloeden op een negatieve manier.

Met deze geneesmiddelen bedoelen we:

• anticonceptiepillen,

• antibiotica

• steroïden

Als je antibiotica gebruikt voor bijvoorbeeld keelontsteking, kan deze antibiotica ook je “goede” bacteriën doden die leven in het menselijke lichaam. De vagina schimmel zou van deze situatie misbruik kunnen maken. De kans op vagina schimmel wordt ook groter wanneer je bloedsuiker hoog is. Vrouwen met ongecontroleerde diabetes lopen een groter risico op een vaginale schimmelinfectie.

Bij vrouwen is de kans groter om vagina schimmel te krijgen vlak voordat ze hun menstruatie krijgen. Dit is te wijten aan de hormonale veranderingen die worden veroorzaakt door de menstruatie. Kleding (vooral ondergoed), dat veel te strak is of gemaakt of van materialen zoals nylon die hitte en vocht kunnen vasthouden veroorzaken vagina schimmel bij sommige vrouwen. Dit komt omdat gist groeit in een soort omgeving waar het vochtig en warm is. Daarnaast kunnen douche en sanitaire producten met parfum ook het evenwicht van bacteriën in de vagina verstoren en de kans vergroten om vagina schimmel te krijgen. Aangeraden wordt om voortaan douche en sanitaire producten te kopen zonder parfum.

Elke vrouw kan een vagina schimmel krijgen, en ze kunnen soms worden verdeeld tussen seksuele partners. Echter, dit is zeer zeldzaam. De partner van iemand met een vaginale schimmelinfectie hoeft meestal niet eens hoeft te worden behandeld. Je huisarts zal niet in staat zijn om precies te vertellen hoe je de gist infectie hebt gekregen, maar ze zijn wel in staat om je te laten weten of je wel echt vagina schimmel hebt.

Hieronder kan je de symptomen zien die horen bij vagina schimmel.

Veel voorkomende symptomen van een vaginale schimmelinfectie zijn:

• een jeukende en geïrriteerde vagina

• pijn of branderig gevoel tijdens het urineren of geslachtsgemeenschap

• witte afscheiding die lijkt op kwark en kan ruiken als gist of brood

• jeuk, rode en gezwollen vulva (de plooien van de huid buiten de vagina, ook wel de “lippen”)

Het is belangenrijk dat je deze symptomen zo snel mogelijk opmerkt en hiermee maatregelen gaat nemen, het kan uitgroeien tot een pijnlijke en geïrriteerde vagina schimmel.

Wil je Meer weten over Vagina Schimmel & Tips Krijgen Om Hier Vanaf Te Komen?

Klik Dan Hier Voor Meer Informatie Over Vagina Schimmel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>