Vaginale candida infectie

Vaginale Candida Infectie

Vaginale candida infectie, Candidiasis, oftewel vulvovaginale candidiasis (VVC), is een infectie met een schimmel of gist. De schimmel die het meest geassocieerd is met vaginale candida infectie, Candida albicans is de naam, die goed zijn voor maximaal 92% van alle gevallen, met de rest te wijten aan andere soorten van vaginale candida infectie. Deze schimmels kunnen allemaal gevonden worden over het lichaam en zijn normaal aanwezig in warme en vochtige gebieden van het lichaam. Studies hebben aangetoond dat 20% -50% van alle vrouwen normaal gist in de vagina hebben zonder de aanwezigheid van symptomen.
Wanneer Candida albicans in de vagina vermenigvuldigt tot het punt van de infectie, kan deze leiden tot vaginale candida infectie ontsteking, irritatie, geur, afscheiding en jeuk.

Oorzaken Vaginale candida infectie

Vrouw Candida InfectieBepaalde soorten bacteriën die van naturen leven in de vagina zorgen er meestal voor dat Candida albicans niet groeien. Indien het saldo van deze micro-organismen worden verstoord, mag Vaginale candida infectie albicans in principe ongecontroleerd groeien en zo de symptomen te leiden. Het gebruik van bepaalde medicijnen, veranderingen in hormoonspiegels of bepaalde ziekten zijn voorbeelden van factoren die kunnen toestaan dat een vaginale candida infectie ontwikkelt.

Vaginale candida infectie infecties zijn zeer gebruikelijk. Vijfenzeventig procent van alle vrouwen ontwikkelen een infectie op enig moment tijdens hun leven.

Een vaginale Candida infectie wordt niet beschouwd als een seksueel-overdraagbare aandoening (soa), maar 12% -15% van de mannen te ontwikkelen symptomen zoals jeuk en huiduitslag penis na seksueel contact met een besmette partner.

Onder normale omstandigheden is een vaginale candida infectie niet ernstig en kunnen behandeld worden met medicijnen. Toch kan een vaginale candida infectie een teken zijn van een onderliggende, meer ernstige aandoening of kan het leiden tot ernstige complicaties, vooral indien deze helemaal niet of te laat worden behandeld.

Veel vrouwen die denken dat ze daadwerkelijk een vaginale candida infectie hebben, die hebben andere vormen van vaginale infecties. Wanneer deze vrouwen proberen hun conditie met geneesmiddelen te behandelen, behandelen ze niet de symptomen en verbeteren ze niet de irritaties rondom de vagina. Hierdoor kan de infectie verergeren.
Een studie uitgevoerd door het Amerikaanse Social Health Association bleek dat 70% van de vrouwen over de grens medicijnen gebruiken om candida infecties te behandelen alvorens te bellen met hun arts. Deze studies hebben aangetoond dat vrouwen bij een zelf-diagnose van een vaginale candida infectie, in veel gevallen de symptomen gelijk stellen aan andere voorwaarden, zoals bacteriële vaginose, dat is een bacteriële infectie.
Andere oorzaken van de symptomen die vergelijkbaar zijn met die van een vaginale candida infectie zijn lokale irritatie (bijvoorbeeld van geslachtsgemeenschap of tampons), allergische reactie; of chemische irritatie van zeep, parfum, deodorant, of poeders.
Terugkerende vaginale candida infecties kunnen een teken zijn van een ernstige ziekte zoals diabetes, leukemie, of aids. In zeer zeldzame gevallen kan een infectie leiden tot systemische Candida-ziekte, die dodelijk is in 75% van de mensen die de ontwikkeling van deze belangrijke complicatie niet realiseren.
Dit gebeurt wanneer de infectie zich verspreidt door het hele lichaam via de bloedbaan. Vrouwen met een verzwakt immuunsysteem zijn het meest vatbaar voor dit soort complicaties.

Vaginale candida infectie Oorzaken En Gevolg

De vagina is een omgeving die eigen evenwicht zijn van onderhouden micro-organismen. Wanneer dit evenwicht verstoord wordt, bijvoorbeeld wanneer de schimmel Candida albicans is toegestaan om zich te vermenigvuldigen, kan een vaginale candida infectie resultaat opleveren in koppeling met verschijnselen en symptomen. De volgende zijn voorbeelden van factoren die het natuurlijke evenwicht van micro-organismen storen en die leven in de vagina kunnen verstoren;

Het gebruik van antibiotica:
Antibiotica kunnen bacteriën vernietigen die de vagina beschermen. Een vaginale candida infectie kan zich ontwikkelen tijdens of na het gebruik van genomen antibiotica om andere aandoeningen zoals streptokokkeel te behandelen.

Gebruik van steroïden:
• Diabetes: Deze ziekte kan lager de glycogeen op slaan in bepaalde vaginale cellen.
• Diabetes kan ook de suikergehalte verhogen (en pH) van de vagina, waardoor het risico voor het ontwikkelen van een vaginale candida infectie toeneemt.
• Factoren die een verzwakt immuunsysteem kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld HIV / AIDS, gebruik van steroïden, zwangerschap, kanker chemotherapie of anderemedicijnen die het immuunsysteem verzwakken)
• Gebruik van douches of vrouwelijke hygiëne sprays
• Krassen in de vagina (bijvoorbeeld, veroorzaakt tijdens het inbrengen van tampons of andere voorwerpen).
• Ondergoed, dat krap is gemaakt of van een ander materiaal dan katoen. (Dit kan de temperatuur verhogen, vocht, en lokale irritatie.)
• Hormonale veranderingen
• ovulatie
• menopauze
• zwangerschap
• anticonceptiepillen
• hormonale therapie

Deze punten hebben allemaal een invloed op vaginale candida infectie.

Wil je van Schimmelinfectie Afkomen ? Klik Hier…

Dit is een artikel over Vaginale Candida Infectie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>