Vaginale infectie

Vaginale infectie

een vaginale infectie bij een vrouwVaginale infectie ofte wel een gist infectie. Deze gist wordt Candida albicans genoemd (In bijna elke lichaam komt Candida albicans voor). De hoofdoorzaak van Vaginale infectie. In microscopische aantallen komt deze gist normaal voor en leeft op de huid en in de vagina, maar is de oorzaak voor klachten doordat het groeit. De gist groeit wanneer de zuurtegraad in de vagina drastisch veranderd. Door deze verandering wordt er schimmelinfectie veroorzaakt.

Vaginale infectie ontstaat door een verandering in de zuurtegraad?

Ja, dat klopt en dat heeft meerdere oorzaken

De oorzaken van vaginale infectie kunnen zijn:

• AIDS
• Diabetes
• Steroïden
• Antibiotica
• Zwangerschap
• Anticonceptiepillen
• Vaginale Allergieën
• Schildklier aandoeningen
• Onderdrukking van het immuunsysteem
• Tijdens de menstruatie periode bij een vrouw

Het komt ook wel eens voor dat vocht en irritaties ook invloed kunnen hebben op verandering van de zuurgraad in het vaginale infectie gebied.

Vaginale infectie & de symptomen ervan?

De gemakkelijkste manier om te weten of je last hebt van Vaginale infectie is om naar je huisarts te gaan. Meestal doen ze de zogeheten wattenstaafje test, deze test is heel nauwkeurig. Voordat je naar je huisarts gaat kun je alvast onderstaande symptomen bekijken en aan de hand daarvan zelf een besluit maken of de kans er is dat je een Vaginale infectie hebt, want het is een beetje ongemakkelijk om hiervoor naar je huisarts te gaan.

Overzicht Symptomen:

• Er zal pijn tijdens geslachtsgemeenschap worden gevoeld. Er treedt dan een ernstige droogte op.
• zwelling op de huid die de vagina (vulva) omringt.
• Geuren die kenmerken aan bier of brood, dit wordt veroorzaakt door de gist op het vaginale gebied.
• Normaal zie je een witte afscheiding uit de vagina komen die lijkt op een witte kwark. Het kan variëren van een dunne heldere of dun en zwak gele afscheiding.
• jeuk en een branderig gevoel in de vagina en ook de huid die de vagina (vulva) omringt.
• Schrijnende of brandende pijn bij de vagina.

Dit zijn een van de belangrijkste symptomen van vaginale infectie.

Wat zijn de oorzaken van Vaginale infectie?

Kleding: Strakke, niet-katoen en vuile kleren absorberen meestal warmte en vocht en dat is de perfecte omgeving voor de gist om te groeien rondom het vaginale gebied. Wat aan te raden is om voortaan katoenen ondergoed aan te trekken (panty’s zijn niet aan te raden). Verandering van ondergoed per dag wordt ook aanbevolen.

Condooms: Er is een glijmiddel (dat nonoxynol-9 bevat) dat op condooms zit en die het hiv-virus doodt, maar dat kan ook schimmelinfecties veroorzaken. Ook als er een latex allergie aanwezig is, kan schimmelinfectie voorkomen. Er zijn condooms, zonder dat dit glijmiddel en ook nieuwe kunststof condooms kan helpen met de latex allergische reacties.

Antibiotica: Antibiotica is misschien wel de belangrijkste oorzaak van Vagina schimmels, want terwijl ze slechte bacteriën doden in het lichaam doden ze ook “goede” bacteriën. Hierdoor ontstaat onbalans in het vaginale gebied en zorgt het ervoor dat de gist gaat groeien.

Hormonen: Natuurlijke en kunstmatig geïnduceerde hormonen kunnen invloed hebben op de pH-balans (zuurtegraad) van het lichaam en creëren gist. Zwangere vrouwen en dames hebben tijdens hun menstruatie hebben meer gist door dat de hormoon niveaus veranderen. Door gebruik van steroïden om lupus, artritis en astma aan te gaan kunnen ook invloed op het lichaam hebben en kunnen ook een oorzaak zijn van schimmelinfectie.

Chemische Producten: Inkt, kleurstoffen en parfums kan de zuurgraad van het lichaam drastisch veranderen en zo wordt er schimmelinfectie gecreëerd. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door allergische reacties en hebben hetzelfde resultaat. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van ongeparfumeerde wasmiddel.

Het is belangenrijk om rekening te houden met deze informatie om zo snel mogelijk af te komen van vaginale infectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>